My caption 😄

Big-data tutorial

This page is in Dutch for good reasons as explained below… in Dutch 😄

“De ambtenaar van de toekomst is een nerd!” kopte de Volkskrant op 16 juli 2018. Overheden hebben een enorme behoeften aan werknemers die in staat zijn om ‘slimme’ dingen te doen met grote databestanden. Dit brengt echter een grote uitdaging mee: de meeste ambtenaren zijn geen nerd.

Zowel in mijn eigen onderzoek, maar ook via contacten uit het veld blijkt dat er een grote behoefte bestaat onder ambtenaren om de ‘basics’ van ‘big data’ te leren kennen. Ook enkele van mijn eigen studenten en PhD’s geven aan graag meer te weten te komen van ‘big data analytics’. Daarom deze website.

Na lang wikken en wegen heb ik besloten om deze site in het Nederlands op te zetten. Als wetenschapper werk ik graag in het Engels, maar voor de meeste gebruikers van deze website zal het Nederlands toch handiger zijn. Ik doe mijn best om zo min mogelijk Engels te gebruiken.

O ja, de basis van big-data analytics is toch echt het ouderwetse programmeerwerk (Vergeet SPSS!). Er zijn verschillende programmeertalen in omloop waarvan Python en R toch wel de populairste zijn. Om verschillende redenen–die ik later nog zal toelichten–leer je op deze site te werken met R. ‘In fact’, deze website is gebouwd in R.”